LCHF
Jag funderar på att återgå till 100% Jag har senaste veckorna ätit en potatis då och då, det är väl ok men nu så har jag börjat att äta smörgås till frukost! Det är inte ok!
Så nu kör vi all in istället! Jag tänkte att jag skulle ta en dag och baka flera olika sorters keso muffins och lägga i frysen sen även göra lite olika gratänger och frysa in i portioner.
lättare att ha det klart i frysen och bara ta fram då man är hungrig!
Att hålla sig ifrån sockret är inga problem men tänkte testa på lite LCHF glass till helgen, då jag har tre stora glassmonster här hemma som gärna äter det till efterrätt och då kan jag lyxa till det jag med =)
LCHF GLASS
Så nu kör vi all in istället! Jag tänkte att jag skulle ta en dag och baka flera olika sorters keso muffins och lägga i frysen sen även göra lite olika gratänger och frysa in i portioner.
lättare att ha det klart i frysen och bara ta fram då man är hungrig!
Att hålla sig ifrån sockret är inga problem men tänkte testa på lite LCHF glass till helgen, då jag har tre stora glassmonster här hemma som gärna äter det till efterrätt och då kan jag lyxa till det jag med =)
LCHF GLASS
2 st | äggulor |
0-3 msk | |
ekologiskt osötat vaniljpulver | |
2 dl | vispad grädde |
3 dl | turkisk yoghurt |
1 dl | mosade hallon |
Gör så här
- Vispa gulorna ned socker och/eller vaniljpulver
- Blanda med yoghurt
- Rör försiktigt ner bärmoset
- Vispa grädden
- Vänd ner grädden i glassmeten
- Kör i glassmaskin
Om du saknar en så går denna glass att frysa direkt i minst tre timmar. Ta då ut och rör i glassmassan med en gaffel en gång i timmen. Servera tillsammans med några hela bär.
Denna hallongräddglass finns med i LCHF-kokboken av Doktor Annika Dahlqvist och Maria Höglund.
Imorse fick jag köra björn till jobbet då han hade vart på Hockey igår å druckit en å annan öl, det komiska var att det var en stor poliskontroll på vägen till jobbet där jag fick stann och blåsa!
Ibland så finns det en mening med allt ;o)
kommentarer
trackback